Plantenmarkt op Het Groene Erf 9 t/m 13 mei

20 april 2017 om 16:49

Proef de lente!

Kom even kijken en voorjaarsbloeiers kopen op Het Groene Erf tussen 9 en 13 mei.
14 mei is het Moederdag, dus zoek je nog een leuk cadeautje....de winkel is natuurlijk ook open.

Lees verder

Kunst van binnen naar buiten

19 januari 2017 om 12:09

Bij Schuilenburg in Raalte Noord wordt een gezamenlijk kunstproject georganiseerd. Doe je ook mee? Je hoeft niet te kunnen schilderen of tekenen! Klik hier voor de volledige poster en aanvullende informatie.

Lees verder

Carnaval voor mensen met een beperking

03 januari 2017 om 16:18

Op zondag 22 januari is er Carnaval voor mensen met een beperking.

Locatie: De Horst, Kerkstraat 5, 7412 XM Deventer

Tijdstip: 14.00 tot 16.00 uur.

Entree: Gratis

Kom allemaal verkleed!

Lees verder

7 & 8 december Kerstmarkt op Het Groene Erf

29 november 2016 om 15:44

Op woensdag 7 en donderdag 8 december kan er weer naar hartelust gesmikkeld worden van versgebakken kniepertjes op de gezelligste kerstmarkt van Schalkhaar bij Het Groene Erf.

Lees verder

Parabool realiseert 8 zorgappartementen

22 november 2016 om 16:34

Aan de Oerdijk 106 in Schalkhaar worden 8 splinternieuwe appartementen gebouwd. Voordat er gebouwd wordt moeten we eerst slopen. En dat gaat snel....

Lees verder

Kleurmeesters bereiden zich voor op kerst!

01 november 2016 om 12:46

Bij de kleurmeesters zitten ze niet stil. Sinds kort zijn ze bezig met het maken van een nieuw product: keramiek!

Lees verder

Tijdcapsule ingemetseld in Borgele

22 september 2016 om 10:58

Zullen ze lachen, verbijsterd zijn of zich wanen in ver vervlogen tijden? De reacties van de kinderen die over dertig jaar de tijdcapsule van Kindcentrum Borgele openen, zijn nu nog niet uit te tekenen. Maar over dertig jaar wél.

Lees verder

‘Het kind achter de ogen’

15 september 2016 om 16:01

Een bijzondere monoloog over het leven als moeder van een kind met het Syndroom van Down.


Loes Hegger deelt een eerlijke kijk in haar leven met haar zorgen, angsten en vreugde. Ze vertelt over de geboorte van haar zoon met het Syndroom van Down en haar eerste afwijzende reactie hierop. Het kind groeit op en door wie hij is verwerft hij een grote plaats in de harten van mensen om hem heen. Deze voorstelling is voor iedereen toegankelijk.

Lees verder

Leesvoer: De transformatie!

13 september 2016 om 13:20

Deze editie van De Transformatie staat in het teken van mensen met een licht verstandelijke beperking. Hier wordt specifiek aandacht aan gegeven, omdat dit een groep is die zichzelf niet altijd automatisch meldt aan uw gemeenteloket. Maar ook omdat er in de zorg en ondersteuning aan deze groep nog veel winst te halen is. Bijvoorbeeld voor jongeren tussen de 18 en 24 jaar. Voor hen ontbreekt het vaak nog aan een integrale aanpak over de verschillende domeinen heen.

Lees verder

‘Aan tafel bij…’ zet Deventenaren in de schijnwerpers

08 september 2016 om 11:23

Hoe vergaat het inwoners van Deventer in verschillende levenssituaties? Wat is hun beperking of hun probleem en hoe en bij wie hebben ze zorg en ondersteuning geregeld? Wat hebben ze zelf gedaan om hun probleem op te lossen en wat is hun kracht? ‘Aan tafel bij….’ , een zesdelige serie portretten is ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Deventer, de Bibliotheek en Deventer Radio en Televisie (DRTV).

 

 

Lees verder

Feestje gevierd

06 september 2016 om 09:08

De Gooijer Marke bestaat 40 jaar en dat mag gevierd worden!

Lees verder

40 jaar Dagactiviteitencentrum de Gooijer Marke in Schalkhaar.

29 augustus 2016 om 12:57

Op donderdag 1 september aanstaande vieren we het veertigjarig bestaan van het DAC de Gooijer Marke in Schalkhaar. 40 jaar geleden, om precies te zijn op 1 september 1976, werd het dagactiviteitencentrum de Gooijer Marke in Schalkhaar geopend, een gezellige dagbesteding  voor onze cliënten; mensen met een verstandelijke beperking.

Bij DAC de Gooijer Marke zorgden activiteitenbegeleiders voor veel geknutsel, muziek  en er lag een imponerende hoeveelheid aan spelletjes in de kasten. De tijden zijn veranderd sinds 1976, evenals de visie in de zorg. De Gooijer Marke maakt sinds 1992 onderdeel uit van De Parabool. Langzamerhand is het zorgen voor veranderd in samen werken met onze cliënten. Kleine bedrijfjes zijn opgestart, zoals een bakkerij, industrieel werk, het Groene Erf en een houtwerkplaats. 

 We vinden het veertigjarig bestaan een goede reden voor een klein feestje! Taartjes van onze eigen bakkerij en een clown  maken het feest  vast en zeker compleet.

 

 

Lees verder

De Parabool helpt KNGF Geleidehonden

23 augustus 2016 om 13:59

In Heeten is een container geplaatst, waarin de frisdrankdoppen maar ook doppen van drinkpakken kunnen worden gegooid om geld in te zamelen voor geleidehonden.

 

Lees verder

't Lantaarntje heeft geen vakantie

11 augustus 2016 om 11:30

Een artikel over ons kinderdagcentrum 't Lantaarntje in Deventer in de Stentor van 9 augustus.

Krantenartikel ODC 't Lantaarntje

Lees verder

De Parabool met marktkraampje aanwezig op Deventer Stadsfestival

11 augustus 2016 om 11:02

Zaterdag 20 augustus vindt voor het eerst het Deventer Stadsfestival plaats in het Rijsterborgerpark! De Parabool is aanwezig op dit festival met een marktkraampje waar we mooie producten verkopen die gemaakt zijn door onze cliënten.

 

Lees verder

PeuterPlus Groep en Trias samen onder een dak

07 juli 2016 om 11:01

Onlangs is de PeuterPlus Groep van De Parabool verhuisd naar het gebouw waarin Trias is gevestigd. Trias is onder andere gevestigd op de locatie Ivoor Raalte. Deze jeugdzorginstelling biedt hulp bij opvoeden en opgroeien aan kinderen/jongeren tot 27 jaar en hun ouder(s)/verzorger(s).

Lees verder

Nieuwe editie 'De Transformatie' is uit!

05 juli 2016 om 16:14

De Transformatie is het e-zine van de Verenging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) dat eens in de drie maanden verschijnt.

Lees verder

VGN zeer verheugd over schrappen bezuiniging gehandicaptenzorg

13 juni 2016 om 21:52

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland is zeer verheugd over de aankondiging van staatssecretaris Van Rijn dat de bezuiniging van €500 miljoen op de langdurige zorg, waaronder €175 miljoen op de gehandicaptenzorg, niet doorgaat.

Lees verder

Veel schik door samen tuinieren

02 juni 2016 om 13:16

“Machtig veel schik hebben we met elkaar”, vertelt deelneemster Heleen. Sinds april onderhouden elf cliënten van De Parabool en de RIBW Groep Overijssel de grote tuin van Angeli Custodes, een woonzorglocatie van Zorggroep Raalte. Een unieke samenwerking waarbij niet wordt gekeken naar de beperkingen, maar naar de mogelijkheden van de deelnemers. 

Lees verder

28 collega's liepen mee met de Samenloop voor Hoop in Raalte

31 mei 2016 om 12:07

Samenloop voor Hoop is een 24-uurs durende wandelestafette om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker vanuit KWF kankerbestrijding. Jeanet Kelder bewoog 28 Paraboolcollega's om afwisselend 24 uur lang te lopen op een parcour.  Maar er is niet alleen gelopen. Het was meer, veel meer.

Lees verder

Nieuwbouw KindCentrum voor De Parabool

12 mei 2016 om 14:30

Een ruimte waar de maatschappij zichzelf ontmoet. Ze moeten er nog even op wachten, de kinderen, vrijwilligers en het personeel van De Parabool. Maar eind oktober is het zo ver en opent het nieuwe KindCentrum Borgele. Als vervanging van het orthopedagogische kinderdagcentrum ’t Lantaarntje dat ik deze morgen bezoek. De bouwtekeningen hangen in de gang en de bouwcommissie vergadert regelmatig. Ze kijken naar het nieuwe gebouw uit!

Lees verder

‘Een ander Mens’, theatervoorstelling over niet-aangeboren-hersenletsel

10 mei 2016 om 09:22

In samenwerking met de Deventer Schouwburg ontwikkelt de Wijkwinkel Deventer een voor iedereen toegankelijke, informatieve theaterserie. Het belangrijkste doel is het beeld over kwetsbare mensen in onze samenleving, op een positieve manier te beïnvloeden. ‘Een ander mens’, een voorstelling over niet-aangeboren-hersenletsel en vindt plaats op 1 juni om 19.30 uur in de Deventer Schouwburg.

Lees verder

Mooie resultaten tijdens IJsselloop 2016

21 april 2016 om 11:47

Op zondag 10 april jl. klonk het startschot voor de 11e editie van de IJsselloop. Zeven sportieve collega’s stonden aan de start voor de 5 km, 10 km en 21 km.

Lees verder

Parabool brengt kleur in het nieuwe stadhuis

08 april 2016 om 11:44

Deventer, 8 april 2016 – De Parabool mag de Schalkhaarzaal in het nieuwe stadhuis opfleuren met twee kleurige schilderijen van de Kleurmeesters. Daarbij zijn alle bestuurskamers voorzien van het door de kleurmeesters ontworpen servies. Een grote eer voor de kleurmeesters én voor De Parabool. Kleurmeester Lenie mag de schilderijen overhandigen aan de burgemeester. Andries Heidema en André Leferink, directeur van De Parabool, hangen de schilderijen samen op.

Lees verder

Nieuwe editie van De Transformatie is uit

06 april 2016 om 10:42

De Transformatie is het e-zine van de VGN over de gehandicaptenzorg in het sociaal domein.

De nieuwe editie van De Transformatie is verschenen. Veel leesplezier!

Lees verder

Feestelijke FotoFestiviteit in samenwerking met de Goede Gids

31 maart 2016 om 14:13

Onze dagbestedingslocaties staan vermeld in de Goede Gids. De Goede Gids selecteert bedrijven waar mensen met een beperking vol enthousiasme aan het werk zijn. Van kunstgalerie tot bakker, van theatergroep tot boekbinderij: al deze bijzondere bedrijven zijn nu verzameld in de Goede Gids. Om dit te vieren, start vrijdag 1 april de feestelijke FotoFestiviteit.

Lees verder

Open dag bij De Parabool tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn

15 maart 2016 om 11:10

Op zaterdag 19 maart a.s. organiseren we een open dag, inclusief rondleiding, op de
Roessinksweg 70 en Kurkeikweg 9 in Deventer en Het Groene Erf en boerderij Roelvink (Oerdijk 108) in Schalkhaar. Je bent van harte welkom tussen 09.30 en 14.00 uur.

Lees verder

Feestelijke opening nieuwe appartementen De Parabool

01 maart 2016 om 16:28

Op 1 maart vond de feestelijke opening plaats van de nieuwe appartementen van De
Parabool. De nieuwe appartementen zijn gevestigd aan de Kurkeikweg en de
Roessinksweg in Deventer. In samenwerking met Dijkman Bouw en Woonbedrijf
Ieder1 realiseerde De Parabool achttien volwaardige woningen voor haar
cliënten.

Lees verder

Programma Funpop 2016 bekend!

01 maart 2016 om 12:00

Zaterdag 28 en zondag 29 mei vindt op het evenemententerrein Kasteelpark Ter Horst in Horst (Limburg) de 20e editie van Funpop plaats. Hét openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking, hun familie, vrienden en bekenden wordt jaarlijks bezocht door ruim 6.000 bezoekers uit geheel Nederland.

Lees verder

Funpop ontvangt Jan Smeets Award 2016

26 februari 2016 om 13:33

Tijdens de perspresentatie van Pinkpop 2016 op 17 februari in poptempel Paradiso in Amsterdam, heeft Jan Smeets de vijfde Jan Smeets Award uitgereikt aan popfestival Funpop. Funpop is hét enige (tweedaagse) openluchtfestival in Nederland voor mensen met een verstandelijke- of meervoudige beperking, maar ook voor hun ouders, familie, verzorgers en vrienden.

Lees verder

Boodschappen doen bij de Jumbo voor het ODC: helpt u mee?

23 februari 2016 om 11:51

ODC ’t Lantaarntje doet mee aan de Jumbo-actie: ‘Spek de Kas van je Club’. Deze actie loopt van 24 februari tot en met 12 april 2016.

Lees verder

Funpop schrijft enquête uit

16 februari 2016 om 12:17

Stichting Funpop heeft na eigen onderzoek geconcludeerd dat een aantal festivalgangers Funpop vanwege vervoersproblemen niet meer kan bezoeken.

Lees verder

Eerste paal Kindcentrum Borgele is een feit

09 februari 2016 om 12:11

Vandaag was het zover: om 10.30 uur ging de eerste paal de grond in en daarmee startte de bouw van het Kindcentrum Borgele. De directeuren van de toekomstige gebruikers en Hennie Loeffen (lid College van Bestuur De Onderwijsspecialisten) sloegen samen met de kinderen de eerste paal de grond in.

Lees verder

De nieuwe Transformatie is uit

22 decembter 2015 om 12:20

De Transformatie (voorheen Wmo inzicht) is het e-zine van de VGN over de gehandicaptenzorg in het sociaal domein. 

Lees verder

Kerstmarkt op 9 en 10 december

07 decembter 2015 om 09:54

Deventer, december 2015- Op woensdag 9 en donderdag 10 december organiseert  Het Groene Erf haar jaarlijkse kerstmarkt aan de Oerdijk 108 in Schalkhaar. Er kan weer met volle teugen genoten worden van de kerstsfeer, die met live muziekoptredens en diverse sfeervolle (kinder)activiteiten wordt bekroond.

Lees verder

Update voortgang Kindcentrum Borgele

09 november 2015 om 12:57

Op het terrein is het ondertussen zichtbaar, vanaf deze week is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het KindCentrum Borgele.

Lees verder

Transformatie juni

29 juni 2015 om 16:35

De nieuwe Transformatie is uit. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de zorg en lees 'm gauw.

Lees verder

Fiets bij ons langs tijdens Fietsvitaal op zondag 5 juli

29 juni 2015 om 13:43

Fietsvitaal is georganiseerd door Stichting de Parabool, Buurtboerderij Het Oosterbroek, Gasathoeve De Zonnebloem en de Zorggroep Raalte. 

 

Lees verder

Femke Halsema nieuwe voorzitter VGN

29 juni 2015 om 11:23

Femke Halsema is vanaf 19 november 2015 de nieuwe voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). De leden van de VGN hebben tijdens de Algemene Ledenvergadering van 25 juni enthousiast ingestemd met haar voordracht. 

Lees verder

Nieuwe directeur/bestuurder Parabool

29 juni 2015 om 09:48

Per 1 juli zal de nieuwe directeur/bestuurder van De Parabool, als opvolger van Jan Besten,  officieel starten. 

Lees verder

Expositie aan Kerkstraat: verbinding en ontmoeting

22 mei 2015 om 14:55

Op 19 mei j.l. openden Jan Besten (directeur van De Parabool) en Henk van Kampen (directeur Zorggroep Raalte) de kleurrijke kunstexpositie aan de Kerkstraat 3 in Raalte. De twee partijen werken op vele fronten nauw samen. Een nieuwe stap is gezet, want ook de kunstenaars van beide instellingen treden nu samen naar buiten middels deze expositie.  Vanaf 26 mei is de expositie voor iedereen toegankelijk.

 

Lees verder

Bezoek Erwin Nyhoff op Het Groene Erf daverend succes

16 maart 2015 om 15:02

Schalkhaar, maandag 16 maart - Erwin Nyhoff bracht vanochtend een bezoek aan Het Groene Erf in Schalkhaar, waar een heel ochtendprogramma op touw was gezet als aftrap van de landelijke week van Zorg en Welzijn. Cliënten van De Parabool, groep 8 van basisschool De Sleutel en de peuters van Spring in ’t Veld uit Schalkhaar haakten hierbij aan. Een leerzame en verrassende ochtend, waarbij stralende gezichten de hoofdrol speelden.  

Lees verder

21 maart open dag bij Het Groene Erf, Boerderij Roelvink en de Kleurmeesters

15 maart 2015 om 13:23

Op 21 maart organiseren de Kleurmeesters, woonvorm Boerderij Roelvink en Het Groene Erf een open dag ter ere van de landelijke week van zorg en welzijn. Waarin iedereen een kijkje kan nemen bij deelnemende zorginstellingen.

Lees verder

Erwin Nyhoff bezoekt Groene Erf

10 maart 2015 om 19:15

Op maandag 16 maart is de landelijke kick off van de week van zorg en welzijn. Ter ere van deze gelegenheid brengt Erwin Nyhoff een bezoekje aan Het Groene Erf.

Lees verder

Zorgkantoren korten gehandicaptenzorg meer dan afgesproken

05 februari 2015 om 13:41

Leden van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) verwachten dat de zorg voor hun cliënten verschraalt als gevolg van de toegenomen tariefskortingen die zorgkantoren doorvoeren. Dit valt op te maken uit het rapport ‘Awbz/WLZ 2015 Zorgcontractering 2015’ van het jaarlijkse ledenonderzoek naar het inkoopgedrag van de zorgkantoren (http://www.vgn.nl/artikel/22059).  

Lees verder

Nederland verandert. De zorg verandert mee.

20 oktober 2014 om 11:47

Donderdag 16 oktober om 6.51 uur is de eerste tv-spot uitgezonden uit de publiekscampagne ‘Nederland verandert. De zorg verandert mee.’ De campagne loopt tot 31 december van dit jaar en behelst een serie van negen tv-spots, die dagelijks zullen worden uitgezonden. Ook de eerste advertentie in de dagbladen is geplaatst en www.dezorgverandertmee.nl  is online. 

Lees verder

Mindervaliden slecht ingelicht bij pretparken

13 oktober 2014 om 16:28

Driekwart van de Nederlandse pretparken licht haar bezoekers onvoldoende in over de toegankelijkheid van het park. Mensen worden van tevoren onvoldoende geïnformeerd over de voorzieningen bij het pretpark. Dit concludeert Uitmetkorting.nl, die het onderzoek naar de informatievoorziening deed naar aanleiding van de Week van de Toegankelijkheid.

Lees verder

Opsporing verzocht: breng onze kabouters thuis

02 oktober 2014 om 17:02

Schalkhaar, donderdag  2 oktober 2014 - Troosteloos is Wout. Tijdens een iets wat onvoorbereide missie op zoek naar voedsel raakte hij al zijn vriendjes kwijt. Een grootscheepse actie moet de kabouters weer samenbrengen. In het bijzonder worden de stouterds van het stel gezocht: Piet en Iris. Voor hen wordt speciale vindersloon uitgereikt. Voor iedereen die een kabouter vindt en terugbrengt ligt een mooi cadeau klaar.

Lees verder

Autipas: om ook met autisme een fijn dagje weg te kunnen

08 september 2014 om 14:29

Voor mensen met autisme is een dagje uit vaak niet zo vanzelfsprekend als voor anderen. De ontwikkelingen bij dagjes uit laten een sterke opkomst zien, waarbij steeds beter rekening wordt gehouden met autisme. Uitmetkorting.nl volgt deze ontwikkelingen al enkele jaren. Ook in 2014 zijn er aanzienlijke verbeteringen te zien. Maarten van Uitmetkorting.nl: "We zien een duidelijke ontwikkeling plaatsvinden wanneer het gaat om de autisme vriendelijkheid bij Nederlandse uitstapjes."

Lees verder

Studenten Saxion halen ruim 6.400 euro op voor De Parabool

04 september 2014 om 20:16

Afgelopen drie dagen begonnen een kleine honderd studenten van de opleiding Small Business & Retail Management in Deventer hun schooljaar met het inzamelen van geld voor het goede doel. Dit jaar ten gunste van Stichting de Parabool, die mensen met een verstandelijke beperking begeleid en ondersteunt. De ondernemers in spe sprokkelden op de meest creatieve manieren ruim 6.409 euro bij elkaar. Nog niet eerder haalde studenten voor deze actie zoveel geld bij elkaar. De Parabool is zeer dankbaar.

Lees verder

Studenten Saxion zamelen geld in voor De Parabool

04 september 2014 om 13:47

Studenten van de opleiding Small business & retail management van Hogeschool Saxion zijn hun eerste jaar begonnen met een zogenaamde 'Goede doelen actie'. Dit jaar is het goede doel: De Parabool. Twee studenten haalden gelijk de krant met hun actie.

Lees verder

Kindcentrum Borgele gaat door

28 augustus 2014 om 12:20

De bouw van Kindcentrum op Borgele, met daarin onder meer Borgloschool en speciaal onderwijs De Linde, gaat alsnog door. De nieuwbouwplannen zijn eerder stopgezet, nadat het rijk besloot de gemeenten te korten op budgetten voor nieuwbouw en renovatie van scholen.

Lees verder

Anita is de toegankelijkheidstester van Uitmetkorting

30 juni 2014 om 15:30

Dit voorjaar kwam kortingswebsite Uitmetkorting.nl met een opmerkelijke vacature: de website was op zoek naar een achtbaantester. Maar dat was nog niet alles: behalve iemand die alle achtbanen test op spanning, misselijkheidsfactor en loopings, zocht Uitmetkorting.nl ook iemand die de achtbanen van de twee grootste pretparken van Nederland -Walibi Holland en de Efteling- wil testen op toegankelijkheid.

Lees verder

Openingsweek Schuilenburg een succes

22 april 2014 om 15:17

Schuilenburg is al een tijdje draaiende, maar op 10 april was de officiële opening, gevolgd door een week lang verschillende activiteiten voor iedereen die ook maar iets met het woonservicepunt te maken kan hebben. Met succes!

Lees verder

Kom je bij ons shoppen?

01 april 2014 om 12:08

In onze werkplaatsen en ateliers wordt dag in dag uit met veel plezier gewerkt aan de mooiste producten. Uit al deze producten wordt een selectie gemaakt van de meest duurzame, oersterke producten met een hoogwaardige kwaliteit.

Lees verder

Digitaal magazine Wmo inzicht nr. 10: de highlights van de nieuwe Wmo

20 februari 2014 om 15:41

In het februarinummer van Wmo inzicht vertelt wethouder Dannenberg uit Zwolle over zijn toekomstbeeld van de Wmo. Daarnaast vertellen wethouder Van der Burg van de gemeente Amsterdam en bestuurder Henk Kouwenhoven van Cordaan over hun aanpak van de voorbereiding op de Wmo. Verder maakt u kennis met Linda Boot, bestuurder van zorgorganisatie Pameijer en leest u hoe zorgorganisaties Dichterbij en Reinaerde cliënten voorlichten over de Wmo.

Lees verder

Lantaarntje luidt de noodklok

18 februari 2014 om 09:36

De vergevorderde plannen voor een nieuw Kindcentrum in de wijk Borgele zijn stil gelegd. De Stentor schreef hier een uitgebreid artikel over in de editie van maandag 17 februari j.l. Lees hier de verkorte versie van het artikel.

Lees verder

Als nr. 6 Beste Werkgever op Deventer tv

31 oktober 2013 om 11:07

Ook Deventer tv wilde graag meer weten van de behaalde 6e plek bij de Beste Werkgevers Awards.

Lees verder

© 2017. Parabool. All rights reserved. Ontwerp: Tomatos, Techniek: Prodes - Internet Partner